Op maandag 1 november kondigde Doe Maar zelf hun terugkeer op de Nederlandse podia aan op een persconferentie in het Nationaal Pop Instituut in Amsterdam.
Doe Maar over het boek dat nog niet af was:
"We gaan niet terug, we gaan veel verder."

Amsterdam - "We gaan niet terug, we hopen veel verder te gaan". Onder dat motto kondigden Ernst Jansz, Henny Vrienten, Jan Pijnenburg en Jan Hendriks van Doe Maar 'the return of the century' aan. Er wordt gewerkt aan een nieuwe cd met nieuwe nummers waarin oude tunes en reggae nog steeds hun invloed zullen hebben. "Maar natuurlijk kunnen we de afgelopen vijftien jaar niet uitvlakken. Ik hoop juist van harte dat die ervaring er in te horen zal zijn. We weten het alleen nog niet precies hoe, dus dat wordt naar hartelust experimenteren. We hebben er zin in."

Doe Maar staat 2 en 3 mei 2000 in Ahoy', en doet vooraf wat optredens ('try outs', grapte Henny Vrienten - red.) om warm te draaien. Bij voldoende belangstelling komen er wellicht nog een paar concerten. Wel bezweren ze dat de optredens op deze schaal eenmalig zullen zijn en dat alleen volgend jaar van Doe Maar genoten zal kunnen worden. De Doe Maar-comeback wordt bekroond met een live cd. Daarna gaat ieder weer zijns weegs.

Half april moet er een nieuw album met nieuwe nummers in de winkel liggen, uitgebracht door de platenmaatschappij V2. Mojo Concerts zal de concerten organiseren, die gesponsord worden door Dutchtone, een zusterbedrijf van Wanadoo. Een opvallende stap voor een band die zich graag beriep op de ambitie om vernieuwende muziek te maken, wars van commercie was en wiens leden zich individueel in sterk uiteenlopende richtingen hebben ontwikkeld.

Zoals inmiddels bekend zal zijn heeft Doe Maar 16 keer in een vol Ahoy gestaan en één keer in het sportpaleis in Antwerpen. Dat zijn 175.000 bezoekers !!!